h1

26 juli 2009: Fastnet Crew – Sander Pluijm

26/07/2009

“En ik, ik mag mee” Met deze woorden zagen we Sander Pluijm (37) wekelijks voorbij komen op RTL7 in het programma “Stoere Mannen Hoge Golven” (linkje).

sander pluijm

Sander is eindredacteur bij televisie en zijn grootste hobby is zeilen. Nog geen twee maanden voor vertrek van de Volvo Ocean Race werd deze Amsterdammer door Delta Lloyd gebeld of hij mee wilde aan boord om als mediaman alles met camera vast te leggen. Dan staat je leven ineens op zijn kop natuurlijk. Pak je bullen maar in en melden in Alicante graag. En die plek aan boord wordt je dan wel toegewezen, maar je moet hem ten opzichte van de crew ook nog wel even verdienen. Zelf zegt hij over het avontuur : “Het is een unieke kans, vergelijk het gerust met de Formule 1, het is alsof ik mag filmen in de renstal van Ferrari en mee mag rijden met Filipe Massa zelf”

Zeilminnend Nederland is natuurlijk uitermate gelukkig met de shows van Sander en kornuiten. Een media man op de boot is een feest op YouTube en ook nog eens iemand met korte lijntjes naar Nederlandse programmamakers. Ineens was daar gewoon een wekelijks programma met zeilbootjes. Hoera voor Sander Pluijm dus.

Inmiddels is Sander gebeten door het oceaan race virus en kreeg ik 3 maanden geleden, via Gerd-Jan (ook stoere man die regelmatig in hoge golven zit) de mededeling dat Sander best graag met de Eclectic de Fastnet race wil varen.

En zo is het gekomen. Op 9 augstus aanstaande verschijnt de Eclectic aan de start met,  inmiddels bekende Nederlander, Sander Pluijm.  Welkom aan boord en neem vooral je camera mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: