h1

29 juli 2009: Fastnet Crew – Tiemen Zijlmans

29/07/2009

Tiemen Zijlmans is de zoveelste Brabo aan boord van de Eclectic. Hoewel hij al sinds zijn studietijd het Brabantse landschap heeft ingeruild voor de Randstad en inmiddels in Haarlem woont. In misschien wel het kleinste huisje ever.
Toen hij in 2000 aan boord stapte werd hij stuurman van Eclectic en de grootste bijdrager van de werelberoemde Eclectic Sailing Team Woordenlijst.

credits: Tiemen Zijlmans

credits: Renate Wildeboer

Om een hele vage reden worden er zelden foto’s gemaakt van een stuurman in actie. Daarom even deze genomen in La Trinite sur Mer toen we de haven uitkachelden richting de start van de eerste wedstrijd van Spi Ouest. (ik weet dat hij zichzelf wel lekker vindt op deze foto). Tiemen vervulde toen de rol  van grootzeil trimmer maar staat inmiddels weer achter het roer. Hoewel hij bijna alles kan aan boord en er ook nog technisch intelligente dingen over kan zeggen staat hij daar toch het beste op zijn plek. Tijdens de Fastnet is hij 1e stuurman. Verder interessant om te vermelden is dat Tiemen toch wel een van de meest geestige personen is aan boord. Hoewel Manne toch ook regelmatig een gooi doet naar die positie met mooie verhalen over meisjes met rode koffers en kippen met drie poten, heeft Tiemen met zijn one-liners nog altijd de lachers op zijn hand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: